Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


img_2771.jpg 

1. A lovaglás minden esetben előzetes bejelentkezés. alapján történik, a lovak napi ritmusához igazodva. A várakozás és a torlódást csak a pontos kezdéssel tudjuk elkerülni.

 2. A lovagláshoz könnyű sportos öltözéket javasolunk. A kobak (lovagló sisak) használata 18 éves korig kötelező! Saját kobakkal nem rendelkező lovasok számára korlátozott számban tudunk védő felszerelést biztosítani.

 3.Szélsőséges időjárási viszonyok esetén az órák elmaradnak.

 4. Kérjük,hogy a lovakat ne etessétek semmivel, kivéve, ha erre a lovasoktató engedélyt ad.

 5. A lovarda területén nyílt láng használata és dohányozni tilos!

 6. A széna és szalma bálákra felmászni és arról ugrálni tilos!

 7. A legszelídebb ló is balesetet okozhat, ha megijed. A lovak felé mindig oldalról előre kell közelíteni úgy, hogy az állatok lehetőség szerint időben észleljék az érkezőt.

 8. Kérjük a szülőket,hogy fokozottan figyeljenek gyermekükre, egyedül ne engedjék őket a lovak közelébe! A hangoskodó,  futkározó gyerekek megijeszthetik a lovakat, ami balesetet okozhat!

 9.Szakképzett lovas oktató a megfelelő ló-lovas párosításával biztosítja a kellemes és balesetmentes lovaglás élményét. A lovakat az órák, illetve a túra előtt a lovasok méretének, tudásszintjének, a ló temperamentumának figyelembevételével osztja szét.

 10. Kérjük,hogy a balesetek elkerülése érdekében minden esetben kövessétek a lovasoktató vagy a túravezető útmutatásait. A lovastúravezetőt a túrán az engedélye nélkül megelőzni tilos!

 11. A karámba bemenni csak a lovas oktató engedélyével szabad, az engedélyt a ,,helyet kérek!" felszólítással kell kérni.

 12. Tilos a lovon enni, cukorkát szopogatni, rágózni, alkoholt fogyasztani és dohányozni!

13. Mindenki a saját felelősségére lovagol! A legnagyobb elővigyázatosság mellett is előfordulhat, hogy valaki leesik a lóról. A lovarda az esetleges sérülésekért nem vállal felelősséget! Kiskorú gyermek csak szülői hozzájárulással ülhet lóra.